Sneller en foutloos tractiebatterij bijvullen met BFS watervulsysteem

Tractiebatterijen zijn voor veel bedrijven niet weg te denken uit hun bedrijfsprocessen. Interne transportmiddelen als heftrucks, stapelaars en palletwagens worden al decennia lang gevoed door deze betrouwbare energiebron. Na iedere laadbeurt moet u echter wel controleren of uw tractiebatterij moet worden bijgevuld met accuwater. Een klus die nauw komt om onherstelbare schade aan de tractie accu te voorkomen.

Omdat Batterijcentrum Nederland haar klanten graag helpt om zo efficient mogelijk te werken, leveren wij naast hoge kwaliteit tractiebatterijen ook toebehoren zoals automatische watervulsystemen. Met een zogenoemd ‘Battery Filling Station’ (BFS) vulsysteem wordt dit proces een stuk efficiënter gemaakt, waardoor bedrijven kosten en tijd kunnen besparen.

Van 25 minuten naar enkele minuten vullen!

Zeker in tijden van personeelstekort ligt de werkdruk bij een hoop bedrijven hoog. Dit maakt efficiënt werken des te belangrijker. Tijd is geld. Het laden en bijvullen van de tractie accu is dan ook een proces waar u zo min mogelijk tijd mee kwijt wil zijn. Door handmatig vullen om te zetten naar automatisch vullen, maakt u van een proces dat gemiddeld 25 minuten in beslag neemt, een taak die in een paar minuten succesvol is volbracht.

Er zijn meerdere watervulsystemen op de markt beschikbaar, te weten; BFS, Aquajet en Flow Rite. Het BFS systeem is het meest gebruikte watervulsysteem. Bij dit systeem wordt de accu vaak gekoppeld aan een vulvat dat zo’n 1,5 meter hoger staat dan de tractiebatterij. Door valdruk zorgt het systeem voor bijvulling terwijl een vlotter de vuldop automatisch afsluit bij de juiste vulgraad. Snel en foutloos.

Automatisch vullen is veiliger

Een tractie accu bijvullen is een klus die met aandacht moet worden gedaan. Te veel of te weinig gedemineraliseerd water toevoegen richt niet alleen schade aan bij uw tractiebatterij, maar zorgt mogelijk ook voor een gevaarlijke situatie. Met een BFS automatisch watervulsysteem voorkomt u geknoei met accuwater.

Batterijcentrum Nederland kan naast de standaard BFS vuldoppen zoals de push-in dop, twee-punts bajonet, vier-punts bajonet en de schroefdop ook speciale doppen leveren met centrale ontgassing. Dergelijke doppen vergroten de veiligheid onder andere bij inzet in de scheepvaart, door het gevaarlijke knalgas af te voeren uit de technische ruimte van het schip.

Verleng de levensduur van uw batterij met foutloos vullen

Een keer uitschieten met het accuwater of door haastig werken te weinig bijvullen… een foutje is snel gemaakt. Door uw tractiebatterij te koppelen aan het BFS systeem is de kans op deze kostbare fouten geëlimineerd. Voorkom eenvoudig, onherstelbare schade aan de cellen in uw tractie batterij. Neem contact op met Batterijcentrum Nederland voor de mogelijkheden van een automatisch batterij vulstation bij u op locatie.  

Efficiënter, gemakkelijker en kostenbesparend werken  

De BFS watervulsystemen zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit waardoor u jarenlang van de voordelen van het systeem kunt profiteren.

 • Sneller vullen, zodat u de kostbare tijd van u en uw collega’s zo efficiënt mogelijk in kunt zetten
 • Behoud van capaciteit van uw tractiebatterij door 100% correct bijvullen
 • Voorkomen van kostbare reparatie of vroegtijdige afschrijving door procesfouten
 • Zeer eenvoudig gebruik, dus ook ideaal bij wisselende personeelsschaal
 • Verhoogde veiligheid door risico’s te verkleinen of zelfs te elimineren

Batterijcentrum Nederland: meer dan een leverancier

Onze ervaren adviseurs nemen bij ieder project of ‘vraagstuk’ rustig de tijd om naar de klant te luisteren, zodat wij daarna duidelijk uit kunnen leggen hoe de tractiebatterijvarianten werken en wat de voordelen zijn. Samen komen we tot de juiste coördinatie voor een zorgvuldige keuze tussen energiebron, die met precisie aansluit op de toepassing. Met een ‘schot in de roos’, een hele slimme oplossing is het altijd raak!

U profiteert bij Batterijcentrum Nederland van:

  • Scherpe prijs
  • Snelle levering
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Deskundig advies
  • Een optimale capaciteitsinzet voor uw elektrisch transport

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.