Tractie accu gevallen? Dit moet je doen.

Rond tractie accu’s hoort u erg voorzichtig te zijn. Maar helaas gebeuren ongelukjes nou eenmaal. Met name wanneer het tijd os om te laden. Wanneer even niet goed wordt oplet kan het zomaar zijn dat de tractie accu op de grond valt. Gewoon weer oppakken en door gaan toch? Zo simpel is het helaas niet bij tractie accu’s. Waarom niet? Dat leggen we u hier verder uit.

Tractie accu onbetrouwbaar na val

Wanneer de tractie accu voor de val nog prima werkte, kunt u er helaas niet vanuit gaan dat dit na een val nog altijd het geval is. Een val heeft namelijk een grote impact op de negatieve platen. Stukjes van de platen kunnen afbreken. Vroeg of laat zorgen deze stukjes voor kortsluiting in een of meerdere batterijcellen. Deze beschadigde cellen beginnen met ontladen waardoor de accu uitvalt. En u blijft achter met een heftruck die niet meer vooruit wil. Het kan zijn dat de tractie accu het nog lijkt te doen. Vaak krijgen de accu’s direct kortsluiting maar het kan ook enkele maanden duren. Een tractie accu is daarom niet per definitie direct defect na een val. De betrouwbaarheid is echter wel altijd aangetast. En een onbetrouwbare tractie accu kan voor een hoop ellende zorgen.

Actie ondernemen na het vallen van de accu

Een omgevallen tractiebatterij is niet ongevaarlijk. Zorg daarom altijd eerst voor uw persoonlijke veiligheid en raak niets aan zonder de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen zoals chemie bestendige handschoenen. Probeer de accu daarna pas weer rechtop te zetten. Het kan zijn dat de tractie batterij vloeistof heeft gelijkt. Deze kan niet met een gewoon schoonmaakdoekje opgeruimd worden, hiervoor moet u een neutralisator of absorptie korrels gebruiken. Staat de accu weer rechtop? Dan is het belangrijk de accu meteen weer te voorzien van accuwater, zoals u dit ook zou doen na het laden van de tractie accu. Dit is belangrijk om verdere beschadiging aan de platen te voorkomen. Zo vergroot u de kans dat u accu nog gemaakt kan worden.

Mijn tractie accu doet het nog gewoon

Dat horen we vaker. Hou er echter rekening mee dat de accu vrijwel direct na de val kortsluiting kan krijgen, maar dat dit probleem ook kan sluimeren. Het probleem bouwt zich in dat geval op. Een paar maanden na de val, wanneer u het niet meer verwacht, knalt de accu er opeens uit. Met alle problemen van dien. Een gevallen tractie accu is in zekere zin een tijdbom waarbij je de tijd niet ziet aftellen.

Reparatie en keuring

Hij gaat een keer uitvallen, maar je weet niet wanneer. We raden daarom sterk aan deze vervelende verrassing te voorkomen en actie te ondernemen. Zo kunt u de accu laten keuren en indien mogelijk laten repareren. Is reparatie niet mogelijk? Zorg dan dat er een vervangende accu aanwezig is wanneer de tractie accu uitvalt. Zo kunt u snel schakelen. Een onbetrouwbare tractie accu brengt een groot risico voor uw intern transport met zich mee. Bent u benieuwd of uw tractie accu nog te repareren is en wilt u deze opnieuw laten keuren? Neem contact op met Batterijcentrum Nederland als u uw accu wilt laten keuren, repareren of vervangen.

Vervangende accu tijdelijk huren

Uw intern transportmaterieel moet blijven rollen, ook op piekmomenten of wanneer uw tractie accu ter reparatie is binnengebracht. Bij Batterijcentrum Nederland kan u daarom een vervangende tractie accu huren.

  • Huur tractiebatterij tijdens reparatie
  • Extra wisselbatterij huren tijdens seizoen drukte
  • Alle huur-batterijen en laders zijn gekeurd
  • Kosteneffectief, eerlijke scherpe huurprijs
  • 24/7 service met technische ondersteuning

Meer weten? Neem even contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Tractie batterij vervangen zonder grote investering?

Wilt u de tractie accu liever direct vervangen? Batterijcentrum Nederland biedt een ruim assortiment aan nieuwe én gebruikte tractie accu’s. We hebben de gebruikte accu’s uiteraard volledig gekeurd zodat u zeker weet dat u weer een betrouwbare tractie accu in huis heeft. Informeer naar de kosten en levertijden voor de accu die u zoekt.

Batterijcentrum Nederland: meer dan een leverancier

De ervaren adviseurs van Batterijcentrum Nederland nemen bij ieder project of ‘vraagstuk’ rustig de tijd om naar de klant te luisteren, zodat wij daarna duidelijk uit kunnen leggen hoe de tractiebatterij varianten werken en wat de voordelen zijn. Samen komen we tot de juiste coördinatie voor een zorgvuldige keuze tussen energiebron, die met precisie aansluit op de toepassing. Met een ‘schot in de roos’, een hele slimme oplossing is het altijd raak! Dat maakt dat wij meer zijn dan een leverancier; we zijn een partner die echt met u meedenkt! Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel of stuur gewoon even een mailtje!