Tractiebatterij defect?

Een tractiebatterij is het hart van een intern transportmiddel zoals een heftruck of reachtruck. De kwaliteit, de capaciteit, is enorm belangrijk voor de logistieke processen binnen uw organisatie. Of u nu één truck heeft rijden of een hele vloot.

Levensduur van de tractiebatterij

De levensduur van de gebruikte tractiebatterijen binnen uw vloot wordt grotendeels bepaald door een correct gebruik en regelmatig onderhoud. U dient er rekening mee te houden dat op den duur slijtage zal optreden wat resulteert in verminderde energie. Het kan zijn dat er een element, zoals een cel of meerder cellen aangetast zijn of er slechte verbindingen lopen. Belangrijk is dat u goed beeld heeft of u moet uitkijken naar een andere batterij of dat reparatie mogelijk is.

Testen van batterij geeft inzage

Op het moment dat uw tractiebatterij op prestaties begint in te leveren kunt u de batterij laten testen. Dit kan vaak op locatie of bij uw leverancier. Door de batterij te testen, een analyse uit te voeren, krijgt u een goed beeld over de capaciteit van de batterij en welke stappen gezet dienen te worden.

Is reparatie kapotte batterij op locatie mogelijk?

Als uit de test op locatie blijkt dat de batterij niet geheel stuk is kan reparatie ter plekke uitkomst bieden. De vraag die daarbij naar voren komt is of de batterij weer langer mee kan of dat het een kortstondige oplossing is. In het laatste geval moet u voor een structurele oplossing uitkijken naar een andere batterij.

Batterij kopen of huren bij een defect?

Op het moment dat u te maken heeft met een defecte tractiebatterij, waarbij reparatie niet of niet direct mogelijk is heeft u vervanging nodig. Het is op dat moment een voldongen feit dat stagnatie in uw logistieke proces op de loer ligt. Kiest u ervoor een batterij te kopen of te huren? Kiest u voor een nieuwe batterij of tweedehands batterij?

Levertijd is vaak bepalend

De levertijd is bepalend bij een acute storing, een defecte tractiebatterij waarbij vervanging noodzakelijk is. Kan er direct geleverd worden? Waar kunt u terecht als dat niet mogelijk is. Een vraag die vaak pas speelt als het defect daar is.

Voorkomen is beter dan genezen

Een wijs gezegde dat u graag ter harte neemt als uw logistieke processen afhankelijk zijn van de capaciteit die uw tractiebatterijen leveren. Door periodiek onderhoud, jaarlijkse keuringen en goede afspraken met uw partner op gebied van tractiebatterijen, batterijladers en onderdelen voelt u zich gesterkt in continuïteit. Zeker als uw vloot bestaat uit verschillende merken intern transport middelen met verschillende accu’s en laadstations.

Vragen of advies nodig?

Heeft u naar aanleiding van dit artikel over een defecte tractieaccu vragen of advies nodig in relatie tot uw intern transport, neem eenvoudig contact met ons op. Batterijcentrum Nederland is voor vele klanten dé partner in capaciteit, direct leverbaar uit voorraad met advies op maat.