Hergebruik van tractiebatterij trog heeft voordelen

Tractiebatterij container, trog, hergebruiken heeft specifieke voordelen en redenen die de moeite waard kunnen zijn. De tractiebatterij trog is robuust en duurzaam ontworpen en kunnen tegen een stootje. De trog is vaak voorzien van een speciale coating die corrosie tegen moet gaan. Na verloop van tijd kan corrosie toch optreden als gevolg van verkeerd laden, lekkage van accuzuur en verkeerd bijvullen van de batterij. Reparatie of vervanging van de container is dan aan de orde. Hergebruik heeft de volgende voordelen:

Kostenbesparing

Hergebruik van bestaande trog kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren in vergelijking tot aanschaf van een nieuwe trog. Met name vanaf 48v tractiebatterijen of afwijkende trog.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Naast een kostenbesparing helpt het hergebruiken van een trog ook om de hoeveelheid afval te verminderen en de vraag naar nieuwe materialen te beperken. Hierdoor kunt u uw ecologische voetafdruk verminderen en ondersteunt u een circulaire economie.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Gebruikte troggen zijn vaak beproefd en hebben bewezen betrouwbaar te zijn. Het is daarom goed om na te gaan of de trog hergebruikt kan worden. De trog wordt dan onderhanden genomen om eventuele beschadigingen en corrosie schade te herstellen.

Eenvoudige revisie en aanpassing

Een hergebruikte tractiebatterij trog kan vaak eenvoudig worden gereviseerd of aangepast om aan specifieke eisen te voldoen. De batterij wordt opnieuw opgebouwd in de herstelde trog.

Samengevat kunnen we zeggen dat het hergebruiken van tractiebatterij containers, troggen, voordelen met zich mee kan brengen in de vorm van kostenbesparing, duurzaamheid, vermindering van grondstof verbruik en milieuaspecten. Mogelijk ook voor u een aantrekkelijke optie.

80volt tractiebatterij trog hergebruik mogelijk

Wanneer kiezen voor hergebruik van huidige container, trog.

Op het moment dat een tractiebatterij niet meer voldoet aan de verwachtingen komt een moment dat u overweegt een nieuwe- of gebruikte tractiebatterij aan te schaffen. Op dat moment kunt u ook overwegen om de huidige trog te hergebruiken. Hierbij kunt u de onderstaande punten in overweging meenemen.

  • nieuwe batterij nodig / nieuw cellen pakket
  • levertijd nieuwe container is te lang
  • inbouw in bestaande container is goedkoper
  • ecologische voetafdruk verminderen
  • indien huidige trog hergebruikt kan worden

De stappen bij hergebruik bestaande tractiebatterij trog

Als u heeft besloten om de bestaande trog te hergebruiken wordt de batterij opgehaald of deze wordt gebracht. De volgende stappen worden doorlopen bij hergebruik van de tractiebatterij trog.

Stap 1: Verbinders en bouten en evt. vulsysteem of zuurcirculatie wordt verwijderd van de batterij.

Stap 2: Huidige cellen worden eruit getakeld en in de milieubak geplaatst.

Stap 3: Eventueel zuur/water/vloeistof wordt uit de container gezogen en afgevoerd.

Stap 4: Container wordt geheel drooggemaakt.

Stap 5: Eventuele corrosie van de container wordt weggehaald, waarna deze plekken geschuurd worden.

Stap 6: Eventueel gat in container kan eruit geslepen worden en een nieuw stuk ingelast worden.

Stap 7: Tot slot kan container geschilderd worden. Meestal in ral 7021 grijs.

Nadat de container gedroogd is, kan deze opnieuw gevuld worden. Hier begint de opbouw van de nieuwe batterij in de herstelde batterij trog.

Stap 8: De nieuwe cellen en nieuw vulmateriaal kunnen in de container geplaatst worden, kortom de batterij wordt gebouwd.

Stap 9: Nadat alle cellen en vulmateriaal geplaatst zijn worden de verbinders door middel van bouten gemonteerd op de batterij. De bouten worden op moment getrokken zodat deze zeker vastzitten.

Stap 10: Het voltage van de batterij wordt gecontroleerd op  totaalvoltage en voltage per string cellen.

Stap 11: Controle van het zuurniveau per cel, controleren opdat dit niet te hoog staat. Corrigeren waar nodig.

Stap 12:  De vuldoppen worden er terug op gezet of er kan nu een automatisch vulsysteem opgebouwd worden, afhankelijk van de wens van de klant.

Stap 13: De juiste stekker set wordt gemonteerd met controle van het voltage dat de stekker aangeeft.

Stap 14: Batterij wordt voorzien van een typeplaatje en batterijkaart.

Tot slot zal de tractiebatterij op een pallet vastgezet worden waarna de batterij wordt geladen of volgeladen. Na de lading wordt gekeken naar het niveau van het soortelijk gewicht. Vervolgens wordt de batterij met hergebruikte container klaar gemaakt voor transport en kan deze worden bezorgd.

Voor welk voltage is hergebruik van een bestaande container interessant?

Hergebruik van een tractiebatterij container is eigenlijk interessant voor 48v, 80v en 96v batterijen ivm dure nieuwe containers of lange levertijden van specifiek containers (non-din).

Goed advies is hierbij aan de orde. Batterijcentrum Nederland neemt vooraf met haar klanten door wat de beste oplossing is. Hierbij kijken we ook of de huidige container voor hergebruik in aanmerking komt.

Meer informatie over hergebruik van een tractiebatterij trog?

Batterijcentrum Nederland: meer dan een tractiebatterij leverancier

Wij werken samen met diverse technische diensten van bedrijven waar de interne transportvloot zo efficiënt en effectief mogelijk ingezet dient te worden, vaak 24/7.

Onze ervaren adviseurs nemen bij ieder ‘vraagstuk’ de tijd om naar de klant te luisteren, zodat wij daarna duidelijk uit kunnen leggen hoe wij een organisatie kunnen ontzorgen op het gebied van tractiebatterijenlaadstationsladers en toebehoren. Samen komen we tot de juiste oplossing voor uw situatie, werkwijze en wensen.

U profiteert bij Batterijcentrum Nederland van:

  • Scherpe prijzen
  • Snelle levering
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Deskundig advies
  • Een optimale capaciteitsinzet voor uw elektrisch transport

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.