Schade aan de container van uw tractiebatterij?

De containers van tractiebatterijen worden behandeld met een speciale coating. Voor de bescherming van de batterij moet deze coating intact blijven. Daarom is het belangrijk dat deze bij schade of slijtage vervangen of hersteld wordt. Beschadigingen ontstaan vaak omdat er na langere tijd zuur uit de cellen is gelekt omdat de cel lek/stuk is. Dit kan voorkomen na het laten vallen van cellen of tractiebatterij. Heeft u uw tractiebatterij laten vallen? Lees dan in dit artikel wat u moet doen: Tractie accu gevallen, wat nu? Gelukkig hoeft de container niet bij elk beetje schade vervangen te worden. Het herstellen van de coating is namelijk ook mogelijk.  Goed aangebrachte nieuwe coating zal versmelten met de bestaande coating en dan net zo effectief zijn als voorheen. Bij een meer serieuze beschadiging, zoals een gat is, de container onherstelbaar en direct afgekeurd. De cellen zullen dan omgezet moeten worden naar een nieuwe container.

Voorkomen is beter dan genezen

Omdat een herstelde coating niet zo effectief is als het origineel kunt u schade natuurlijk beter voorkomen. Let bijvoorbeeld goed op tijdens het wisselen van een batterij. Goede grip-handschoenen kunnen hierbij het risico op ongelukken verkleinen. Het onderhoud van een batterij heeft natuurlijk ook een positieve invloed op de levensduur. Wanneer u de batterij goed onderhoud krijgt het zuur geen kans om de container in te lekken waardoor u schade voorkomt. Als u wilt weten u hoe het effectiefst de levensduur van uw batterij verlengt lees dan ons artikel “Hoe verlengt u de levensduur van een tractiebatterij”. Onderhoud van uw tractie batterij uitbesteden? Batterijcentrum Nederland biedt deskundige service en onderhoud voor tractie batterijen.

Tractie batterij vervangen zonder grote investering?

Wilt u de tractie accu liever direct vervangen? Batterijcentrum Nederland biedt een ruim assortiment aan nieuwe én gebruikte tractie accu’s. We hebben de gebruikte accu’s uiteraard volledig gekeurd zodat u zeker weet dat u weer een betrouwbare tractie accu in huis heeft. Informeer naar de kosten en levertijden voor de accu die u zoekt.

Batterijcentrum Nederland: meer dan een leverancier

De ervaren adviseurs van Batterijcentrum Nederland nemen bij ieder project of vraagstuk rustig de tijd om naar de klant te luisteren, zodat zij daarna duidelijk uit kunnen leggen hoe de tractiebatterij varianten werken en wat de voordelen zijn. Samen komen we tot de juiste coördinatie voor een zorgvuldige keuze tussen energiebron, die met precisie aansluit op de toepassing. Met een ‘schot in de roos’, een hele slimme oplossing is het altijd raak! Dat maakt dat Batterijcentrum Nederland meer is dan een leverancier; we zijn een partner die echt met u meedenkt! Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Bel of stuur gewoon even een mailtje!