Loopt de tractie accu van uw heftruck snel leeg in de kou?

Machines kunnen wel eens minder productief worden wanneer in koude temperaturen wordt gewerkt. De accu’s van uw heftrucks en ander intern transport kunnen vele malen sneller leeg raken waardoor uw bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Een kostbare gevolg. Dit is gelukkig te voorkomen. Met de juiste aanpassingen behoud u de capaciteit van uw tractie accu. De actieradius blijft hoog, ook in de kou. Zo kunt u gewoon blijven doorwerken en hoeft u zich geen zorgen te maken om stilstaande heftrucks of palletwagens.

Tractie accu is wél koudebestendig te maken

Als een van de weinige energiebronnen voor intern transport is de tractie accu wél bestendig te maken tegen koude omstandigheden. Hiermee bewijst de tractie accu nogmaals zijn kracht en betrouwbaarheid ten opzichte van alternatieve batterij soorten voor machines als heftrucks, palletwagens, vorkheftrucks en reachtrucks. Sommige bedrijven werken met interne transportmiddelen in ruimtes waar de temperatuur nooit onder de 19 graden zakt. Tractiebatterijen zijn daarom niet standaard koudebestendig. Ze zijn echter wel aan te passen om te zorgen dat u ook in koude werkomstandigheden uw vertrouwde productiviteit vast kunt houden. Vanwege de risico’s raden we u sterk aan om dit aan een specialist als Batterij Centrum Nederland over te laten. Benieuwd hoe de capaciteit van uw tractiebatterij is? Laat dan een capaciteitstest door ons uitvoeren.

Koudebestendig maken van tractiebatterij is snel terugverdiend

Wanneer u in werkomgevingen werkt waar temperaturen standaard of door winterse buitentemperaturen onder de 18 graden zijn? Dan zal u merken dat de batterij in uw heftruck en reachtrucks sneller leeglopen dan de bedoeling is. Werkt u met interne transportmiddelen in koelcellen of vriescellen (cold stores)? Dan is het zéker van cruciaal belang dat uw intern transport, tractiebatterijen én batterijopladers hierop zijn voorbereid en goed op elkaar zijn afgestemd. De tijd die u kwijt bent met opladen plus de extra kosten die u maakt bij het opladen zijn snel terugverdiend door ons een aanpassing te laten doen aan uw tractiebatterij.

Laat uw tractie accu koudebestendig maken bij Batterij Centrum Nederland

Batterij Centrum Nederland is gespecialiseerd in tractie accu’s en batterijopladers. We hebben jarenlange kennis er ervaring in huis waar u de vruchten van plukt. Doordat wij tractie accu’s niet als een bijproduct beschouwen, zoals heftruck leveranciers vaak wel doen, realiseren we vaak forse kostenbesparingen en verbeteringen in de productiviteit van interne transportmiddelen. Neem contact met ons op om te bespreken hoe we de capaciteit van uw intern transport hoog kunnen houden, ook in koude werkomstandigheden.

Batterijcentrum Nederland biedt: