Moet ik mijn heftruck accu vervangen?

De gemiddelde leeftijd van een heftruck accu ligt tussen de 1.200 tot 1.600 ontladingen. Alleen wat wil zo’n ontlading nou zeggen, hoeveel jaar is 1.600 ontladingen precies en hoe kunt u ervoor zorgen dat uw heftruck accu zo lang mogelijk meegaat? In deze blog vertellen we u alles over de levensduur en het onderhoud van uw heftruck accu.

Hoe lang gaat een heftruck accu mee

De levensduur van een heftruck accu kan erg verschillen. Een gemiddelde tractie accu in een heftruck gaat zo’n 6 jaar mee. Af en toe kan dit zelfs uitlopen naar 10 jaar. De ontlading wil zegen dat in deze jaren de tractieaccu dan 1.200 tot 1.600 is ontladen en opgeladen. De levensduur van de tractie accu kan verlengd worden door regelmatig deze regelmatig te laten onderhouden. Gebruik en onderhoud zijn namelijk bepalend voor de levensduur van de tractie accu.

Heftruck accu vervangen of reviseren?

Loopt uw accu erg snel leeg? Mogelijk gebruikt u de verkeerde accu voor de desbetreffende werkzaamheden of werkomstandigheden (zoals een koude omgevingstemperatuur). Met een capaciteitstest kunnen we voor u herleiden of uw accu vervangen moet worden of wellicht te repareren is. Zo voorkomen we onnodige kosten en geven we u indien van toepassing inzicht in het type accu dat voor het meeste rendement oplevert.

Met preventief onderhoud gaat de accu langer mee

Een tractie accu gaat langer mee als deze met enige regelmaat wordt onderhouden. Hierdoor verkleint u de kans op mankementen of stilstand. Bij het onderhouden van een accu zijn er verschillende soorten werkzaamheden van belang. Een aantal werkzaamheden zijn mogelijk om zelf uit te voeren maar andere werkzaamheden kunt u beter aan een expert uitbesteden. Zij hebben hier veel verstand van en kunnen u de beste service bieden.

Wel is het erg belangrijk om de batterij wekelijks schoon te (laten) maken. Daarnaast is het verstandig om uw tractie accu minimaal één keer per jaar goed te laten reinigen door een echte expert.

Wilt u meer informatie over de onderhoud van uw tractie accu’s? Neem dan een kijkje op de pagina onderhoud en service

Onderhoud uitbesteden?

Beschikt u of uw personeel niet over de juiste deskundigheid en expertise hiervoor? Besteed het onderhoud dan uit aan een specialist. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor onderhoud of reparatie aan uw tractieaccu. Bel met onze experts via 073-6315202, chat online of neem contact op via ons contactformulier.

Accu vervangen voor tweedehands heftruck accu?

Ook dat is mogelijk bij Batterij Centrum Nederland. We bieden een ruim scala aan gebruikte en gereviseerde heftruck accu’s. Voor iedere merk heftruck hebben we een oplossing. Neem gerust even contact met ons op voor een offerte van het door u gewenste type heftruck accu.